Åpning av Nordens største bussanlegg på Forus

Tidligere i uken ble Nordens største bussanlegg åpnet på Forus i Stavanger. NET har i samarbeid med Holta & Håland Industrier levert en rekke produkter og løsninger til det splitter nye anlegget som er laget for Kolumbus. Kollektivselskapet Kolumbus AS har ansvar for den offentlige buss- og hurtigbåttrafikken i Rogaland.

Prosjektleder i NET Torstein Repstad Spanne sier følgende: Vi er glade for å kunne ha bidratt med våre produkter og løsninger til dette fantastiske prosjektet.  NET har levert alle drivstofftanker, og oljetanker samt tanker for AdBlue, spylervæske, glykol og spillolje. Videre leverte vi alle pumper og rørføringer for disse kvaliteter. Til slutt sto vi bak parkeringssystemet som blir brukt på anlegget. Vår Identic løsning som leverer kommunikasjon, tankningsdata, ID sensorer og registering for alle bussene.

Det nye buss-depoet har plass til 250 busser, og har en bussparkering på to plan. Anlegget huser 70 leddbusser, 90 biodieselbusser, 5 elektriske og 2 selvkjørende.

Det var flere prominente gjester på åpningen, blant annet Fylkesvaraordfører Marianne Chesak (AP), og Statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom-Christer Nilsen (H).  Sistnevnte klipper her snoren med en spesiallaget kolombus saks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *